Jemný tuňákový salát

Jemný tuňákový salát

12 / 10 / 2023

Recept

Zasekli jste se v obědové rutině a potřebujete chutný únik? Osvěžte své chuťové pohárky s jemným tuňákovým salátem. Tento salát nejenže je nesmírně snadný na přípravu, ale je také plný výživy a neodolatelně lahodných chutí. Jablečný ocet přináší výraznou pikantnost, která skvěle doplňuje plnou chuť tuňáka. Ideální pro lehký oběd, piknik nebo dokonce jako originální předkrm.

Porce: 4

Čas na přípravu: 20 minut

 

Ingredience

2 konzervy tuňáka ve vodě (každá 140 g), scezené
60 ml Bejblova jablečného octa
3 lžíce majonézy
1/4 šálku červené cibule, jemně nasekané
1/4 šálku celeru, jemně nasekaného
1/4 šálku sladké okurkové nálevky (volitelné)
2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
Sůl a pepř dle chuti
Listy salátu pro podávání (volitelné)
Krekry nebo toast pro podávání

Postup

1. Příprava Tuňáka: Otevřete konzervy s tuňákem a sceďte vodu. Tuňáka dejte do mísy a rozdrobte ho vidličkou.
2. Přidání octa a zeleniny: Přelijte tuňáka jablečným octem. Do mísy přidejte nasekanou červenou cibuli, celer a okurkovou nálevku (pokud používáte).
3. Smíchání Salátu: Do směsi tuňáka přidejte majonézu. Vidličkou nebo lžící promíchejte, dokud nejsou všechny ingredience dobře spojeny.
4. Ochucení Salátu: Přidejte do směsi nasekanou petrželku. Ochutnejte solí a pepřem dle chuti. Promíchejte znovu, dokud nejsou všechny ingredience rovnoměrně rozloženy.
5. Pro nejlepší chuť zakryjte tuňákový salát a nechte jej v lednici alespoň 30 minut. Tím se chutě spojí. Pokud nemáte tolik času, můžete podávat ihned.
6. Tuňákový salát podávejte na listech salátu, s krekry nebo jako sendvič mezi plátky chleba.

Hotovo! Přejeme dobrou chuť a nezapomeňte nám dát vědět, jak vám chutnalo 🙂