Časté dotazy

Doprava a platba

Odesíláme skrze Zásilkovnu, a to jen v České republice. Po odeslání objednávky z naší octárny vám odešleme trasovací číslo, abyste měli vždy přesné informace o čase doručení!

Octy si můžete nechat doručit 2 způsoby:

  • na adresu
  • na výdejní místo

Objednávku můžete očekávat 2-4 dny od zaplacení, v závislosti na dni nákupu.

Platit na našem e-shopu můžete online platební kartou, bankovním převodem nebo na dobírku.

Výroba a ovoce

Doba kvašení se liší podle typu octa, sezóny (horko akceleruje fermentační proces), objemu sudu, a samozřejmě podle toho, jestli už ocet má chuť, kterou jsme pro něj zamýšleli. Doba kvašení Bejblových octů se tak pohybuje v rozmezí od 6 měsíců až do 2 let!

Všechny naše octy vyrábíme z českého ovoce, které sklízíme v malých ovocných sadech po celé České republice, jako jsou např. Sady sv. Prokopa nebo biosady u Přílep.

To je závislé na typu octu. Cukr používáme např. při výrobě kombuchového octu, jelikož kombucha potřebuje k životu čaj a právě i cukr. Při výrobě ovocných octů využíváme cukru, které ovoce již přirozeně obsahuje a další nepřidáváme.

Vrácení a výměna

Rozbité octy nám vyfoťte a pošlete na email info@bejblova-octarna.cz. Zašleme vám ihned nové a pokusíme se i ve stejné příchuti.

Konzumace a skladování

Zdravé trávení, silná imunita, zářivá pleť a dobrá nálada začínají ve vašich střevech. Pošlete jim tedy každé ráno na pomoc pořádnou dávku 100% přírodních probiotik a vitamínů. Stačí se nakopnout shotem vašeho oblíbeného octa namixovaného s vodou! Ocet tak probudí váš trávicí systém a připraví ho na další den.

Po 3 týdnech užívání octa každé ráno avšak doporučujeme si dát pauzu. Tak zamezíte tomu, aby tělo nepřestalo potřebné enzymy vytvářet samo.

Ocet můžete pít ráno s vodou nebo ho použít při vaření ke zvýraznění chuti vašich kulinářských výtvorů. Vyzkoušejte naše Bejblovy recepty a sami uvidíte, jak moc náš ocet zazáří!

Naše švestkové a sladové octy jsou také skvělou ingrediencí do různých koktejlů, ať už je to Gin a Tonic, Whiskey Sour nebo Old Fashioned.

Ano! Probiotika jsou v Bejblových octech obsažena, a to především v octové matce. Octová matka je látka složená z kvasinek a bakterií, která se přirozeně tvoří během procesu kvašení Bejblových octů. Tato kultura prospěšných bakterií je podobná např. té používané při výrobě kombuchy.

Probiotika vašemu tělu pomáhají především správně trávit a budovat silnou imunitu, což v následku vašemu tělu přináší další zdravotní benefity!

Nejlépe v chladném prostředí a tmě. Lednička nebo sklep jsou tedy pro octy nejlepší místo.

Správné skladování zpomaluje tvorbu zákalů a usazenin.