Řecký salát

Řecký salát

17 / 10 / 2023

Recept

Dejte svým chuťovým pohárkům možnost cestovat s osvěžujícím a svěžím řeckým salátem. Plný zralých rajčat, křupavých okurek, výrazného Feta sýra a obohacený lehkým a pikantním dresinkem z jablkového octa, je tento salát rychlou a snadnou cestou do Středomoří. Tento recept bez námahy spojuje chuť, výživu a jednoduchost. Kvalitní jablečný ocet přidává překvapivou hloubku chuti a podporuje trávení. S jedním soustem se ocitnete v přímořské taverně pod řeckým sluncem.

Porce: 4 - 6 (dle velikosti)

Čas na přípravu: 20 minut

 

Ingredience

4 velká zralá rajčata, pokrájená na klínky
1 okurka, nakrájená na plátky
1 červená cibule, tenko nakrájená
1 zelená paprika, nakrájená na proužky
1/2 hrnku kalamata oliv
200 g Feta sýra, nakrájeného na kostky nebo rozdrobeného
2 lžičky sušeného oregána
1/4 hrnku Bejblova jablečného octa
1/2 hrnku extra panenského olivového oleje
Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Postup

1. Do velké salátové mísy dejte rajčata, okurku, červenou cibuli, zelenou papriku a olivy.
2. Na zeleninu v misce položte Feta sýr. Pokud máte raději, Feta sýr můžete také rozdrobit nad salát.
3. Posypte sušeným oregánem
4. V samostatné malé misce nebo sklenici smíchejte vysoce Bejblův jablečný ocet, extra panenský olivový olej, sůl a černý pepř, dokud nebudou všechny ingredience dobře spojeny. To je váš dresink.
5. Těsně před podáváním pokapejte salát dresinkem.
6. Salát jemně promíchejte, aby byl všechny ingredience rovnoměrně pokryty dresinkem.

Hotovo! Podávejte ihned jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k jiným středomořským jídlům

Přejeme dobrou chuť a nezapomeňte nám dát vědět, jak vám chutnalo 🙂