Aegean Aperol s Jablečným octem z dubového sudu

14 / 08 / 2025

Tento svěží twist na klasický Aperol Spritz vás přenese na pobřeží Egejského moře. Jablečný ocet z dubového sudu dodá nápoji jemnou kyselost a ovocné tóny, které krásně vyváží hořkost Aperolu i šumivé prosecco. Ideální pro letní odpoledne, posezení s přáteli nebo jako stylový welcome drink.

 

Čas na přípravu: 5 minut
Porce: 1

 

Ingredience

  • 45 ml Jablečného octa z dubového sudu
  • 45 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 75 ml prosecco
  • 45 ml Aperol
  • 120 ml perlivé vody (chlazené)
  • Led
  • Plátek pomeranče na ozdobu


Postup

  1. Do velké vinné sklenice nalijte jablečný ocet, čerstvou šťávu a Aperol.
  2. Sklenici naplňte do tří čtvrtin ledem.
  3. Přilijte prosecco a poté sodovou vodu.
  4. Lehce promíchejte, aby se chutě spojily, ale bublinky zůstaly.
  5. Ozdobte plátkem pomeranče a ihned podávejte.

 

Dejte nám vědět, jestli vás tento "jablečný twist" na Aperol Spritz nadchl tak, jako nás!

Vyzkoušejte hvězdu tohoto receptu

Ocet, se kterým vše chutná lépe

S Bejblovým octem dochutíte jakékoliv jídlo. Snadno s ním připravíte nezapomenutelnou zálivku do salátu, dokonalou marinádu anebo svěží koktejl!

Už jen s jedním shotem Bejblova octu denně, pomáháte svému trávení a mikrobiomu. Střevní mikrobiom, tzv. druhý mozek těla, následně napomáhá vašemu tělu udržovat si silnou imunitu a má pozitivní vliv na spoustu dalších důležitých mechanismů v těle.

Vaří s námi

"Milujem poctivo vyrobené potraviny a ľudí, čo sa do ich výroby pustia, lebo to nie je len tak! Pretože na skutočnú kvalitu sa čaká. Nevznikne za deň. Bejblovy octy sú dôkazom toho, že tradičné remeslo a čas prinášajú výnimočnú chuť, ktorú v bežných octoch nenájdete.”

 

- Nikoleta Kováč Kešelák, @surovadcerka